Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد یکی از مهمترین مراکزی است که به واسطه ارتباط مستقیم با خبرنگاران داخلی و خارجی، دائما تحت رصد رسانه ها قراردارد و عملکرد مثبت یا منفی آن نقش مهمی در قضاوت عملکرد دولت ها در حوزه رسانه ها ایفا می کند. 

در سال های اخیر به واسطه گسترش سایت های خبری و توجه روزافزون مردم به رسانه های نوین، لزوم توجه بیشتر به رسانه ها و داشتن نگاه راهبردی به رسانه برای مقابله با بحران های داخلی و دشمنان خارجی را بیش از گذشته کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت احمدی نژاد اولین دولتی بود که مواجهه ای ناگهانی با هزاران سایت خبری و غیر خبری که به صورت روزانه آغاز به کار می کردند، مواجه شد. آماده نبودن دولت و پیش بینی نکردن فضاهای جدید سبب شد تا معاونان مطبوعاتی دولت احمدی نژاد برنامه چندانی برای مقابله با این فضای جدید نداشته باشند و به نوعی در سیل به راه افتاده غرق شوند. صدها میلیون تومان بودجه ای هم که از سوی مجلس و دولت برای کمک به رشد سایت های خبری تحت عنوان یارانه اختصاص یافته بود، به صورت غیرشفاف و سلیقه ای میان حامیان رسانه ای دولت توزیع می شد و رسانه های منتقد دولت صرفا به زینت المجلس آن هم در زمان نمایشگاه مطبوعات تبدیل شده بودند.

دولت روحانی اما با همه انتقاداتی که به حوزه های مختلف عملکردی آن وارد است، در حوزه معاونت مطبوعاتی تا حدود بسیاری توانسته خود را از آسیب هایی که این معاونت در دوره قبل با آن مواجه بود، دورنگاه دارد. حسین انتظامی اولین معاون مطبوعاتی دولت روحانی به واسطه سال ها مدیریت رسانه ها در جام جم، همشهری و خبرآنلاین درک درستی از مشکلات رسانه ها داشت. محمد سلطانی فر که در دی ماه سال گذشته جانشین حسین انتظامی شد هم رویه های سلف خود را ادامه داد و ابتکارات مهمی هم داشت که بیشتر در حوزه کارهای زیربنایی و اساسی برای رسانه های کشور است.

در میان مشکلات فراوانی که رسانه ها با آن دست به گریبانند، مشکلات مالی مهمترین موضوعی است که رسانه ها با آن دست به گریبانند. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در سال های گذشته روندی را برای ساماندهی و مجوز دادن به رسانه های برخط یا سایت ها در پیش گرفت که نتیجه آن شناسنامه دار شدن صدها سایت خبری و غیرخبری بود. بخش مهم ماجرا اما آنجاست که معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد بدون درنظر گرفتن گرایش های سیاسی رسانه ها بخصوص سایت های خبری، توانسته عدالت یارانه ای را میان رسانه ها رعایت کند و رسانه ها بدون درنظرگرفتن این نکته که مدافع دولتند یا منتقد آن صرفا بر مبنای اصول حرفه ای و پارامترهای رسانه ای از یارانه برخوردار شده اند. اتفاقی که به جرات می توان ادعا کرد تا پیش از این دوره وجود نداشته است.   

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: وزارت ارشاد دولت رسانه بودجه رشد مطبوعات معاون معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۴۷۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی مانند دانشجو ـ خبرنگار، نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13)، با تأکید بر نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رسانه‌ها و طرح پیشنهاد بازبینی و به‌روزرسانی اسناد و متون حقوقی گذشته، این اقدام را در راستای به‌رسمیت شناخته شدن فعالیت‌های رسانه‌ای دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی دانست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و کنار مضجع شریف علی‌بن موسی الرضا(ع) برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران ارجمند این نشریات کنار کارشناسان محترم نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گران‌سنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصه تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند.

اسماعیلی یادآور شد: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته‌های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند روبه‌رشد آن دارد. در سال‌های اخیر، ایجاد تنوع در قالب‌های رسانه‌ای و پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی نظیر «دانشجو ـ خبرنگار» که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می‌کند در عرصه‌های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم، از این منظر پیشنهاد می‌شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به‌روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و «رایانه‌سپهر» (فضای مجازی) هم به‌عنوان عرصه‌های جدید فعالیت رسانه‌ای دانشجویی به‌رسمیت شناخته خواهد شد، در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را طلب می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

وی تأکید کرد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصه نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه‌ای در آینده و در سطح ملی و بین‌المللی بدانند. این تجربه بی‌شک مسیر رسانه‌نگاری در عرصه‌های بزرگ‌تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13) با حضور نمایندگانی از نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور از 16 تا 18 اردیبهشت به‌میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/282+

دیگر خبرها

  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • شمسایی: جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد نفع دارد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه
  • شمسایی: منفعت برگزاری جشنواره نشریات دانشجویی برای وزارتخانه‌های علوم و ارشاد/ بدنه مطبوعاتی کشور نیازمند خون تازه است
  • عملکرد تیم خبری مهر در گیلان راضی کننده است
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • مصائب یک واردات موسیقایی/ رایزنی با ارشاد اقدام با صمت!
  • اداره کل نوسازی مدارس استان هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد
  • بررسی عملکرد سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در کمیسیون اصل نود
  • اداره کل نوسازی مدارس هرمزگان در ارزیابی مدیران ادارات کل حائز رتبه برتر شد